vasuma

Vasuma Eyewear is in 2005 opgericht door drie vrienden. Jan VAna, Steffen SUndelius en Lars MAlmsten. Men wilde een alternatief oog mode merk introduceren om de traditionele label merken uit te dagen. Vasuma Eyewear is geïnspireerd op het beste van de vintage tijdperken uit de jaren ’50 en ’60 en dit met een hele moderne twist. Alles tezamen, cultuur stijlen en muziek stijlen om de oog mode te creëren met een eigen identiteit voor al diegene, die voor de Vasuma stijl wil kiezen. De ‘Hipster’ is geboren!

SLANGEN
Alle Vasuma Eyewear stijlen zijn vernoemd naar verschillende slangen. De naamgeving is gebaseerd op een denigrerend Zweedse term gegeven aan mensen met een bril – “glasögonorm”. In het Engels vertaalt naar “Eyewear slang” en de naam is afgeleid van de slang, de cobra. Vasuma maakt gebruik van de slangen om al diegenen die door de jaren heen “getreiterd” zijn met de best mogelijke Eyewear te eren. Je bent Hip als je een Vasuma draagt!

VANDAAG
Vanuit het Vasuma hoofdkantoor in het oude centrum van Stockholm brengt men een stroom van hoge kwaliteit brillen die meer en meer mensen raakt. Zij zijn op zoek zijn naar die ene speciale alternatieve bril. Alle lijsten worden met de hand gemaakt en alleen de beste materialen worden gebruikt. De aandacht van het Vasuma team voor detail en kwaliteit doet een Vasuma montuur uitstijgen boven haar concurrenten en wordt de nieuwe “beste vriend” voor de ogen. Momenteel zijn we te vinden in de Noordelijke landen in meer dan 750 high-end optiek zaken. Daarnaast wordt Vasuma in Nederland, België, Luxemburg, Italië, Engeland, Spanje, Frankrijk en Polen zeer goed ontvangen.

AMBASSADEURS
Vasuma wordt vandaag de dag gedragen door muzikanten zoals Simple Plan, Joshua Radin, Kings of Leon, Amason en Silvana Imam. Internationaal geprezen bloggers en fashion profielen @jess_hannah, @gambitsky, @emilydidonato, @konradolsson en @hannafridh.