dick moby

Ok ok, we weten hoe idyllisch dit klinkt, maar het is de waarheid. De missie van Tim en Robbert begon op een surfreis in 2012 toen ze werden geconfronteerd met de enorme hoeveelheden plastic afval in en rond de oceaan. Als surfers en zeilers hebben ze besloten om de plastic vervuiling aan te pakken op een positieve manier door het maken van een hoge kwaliteit zonnebril uit biologisch afbreekbaar en of gerecycled plastic.

Na het verkennen van opties met diverse leveranciers en kunststof producerende bedrijven kwamen ze met het Italiaanse bedrijf Mazzucchelli, die in staat is om hoge kwaliteit biologisch afbreekbare acetaat te produceren, voor ons was. En in het begin van 2014 hebben we gekozen voor een onafhankelijke Italiaanse fabrikant van handgemaakte glazen.

Kort daarna werd DICK MOBY opgericht.

Recycled

97%

Samen met Mazzucchelli, de marktleider in de productie van acetaat, verwerken wij acetaat afval in onze zwarte monturen. Ze bestaan uit 97% gerecycled acetaat. De resterende 3% bestaat uit zwarte inkt.

BIO - PLASTIC

accetate

Voor alle andere kleuren dan zwart maken ze gebruik van bio-plasic acetaat. Dit materiaal wordt zowel gecertificeerd door universiteiten en milieu-instanties en bevatten geen giftige weekmakers.