alcon

big-fit

BIG-FIT

op

12-12-2019


Contactlenzen om mee te lezen, ze bestaan echt!

Voor bijna iedereen boven de veertig is het herkenbaar; de kleine lettertjes dichtbij worden steeds minder goed leesbaar. Meer licht nodig hebben of het leeswerk wat verder weghouden is de gebruikelijke reactie. Maar er komt een moment dat ook dit niet meer voldoende helpt en een betere oplossing nodig is. Wat ongetwijfeld iedereen weet is dat je met een bril dit probleem prima kan verhelpen. Dat kan met een bril om alleen te kunnen lezen of een bril die op alle afstanden weer scherp en comfortabel zicht geeft. Wat veel mensen niet weten is dat dit ook kan met contactlenzen; multifocale contactlenzen.

Hoe werkt dit?
Zoals u misschien weet is een multifocaal brillenglas opgebouwd uit verschillende sterkten. Deze verlopen geleidelijk in het glas van het veraf zien, wat zich boven in het glas bevindt, naar het nabij zien wat zich onderin het glas bevindt. Bij het opmeten van uw bril wordt ervoor gezorgd dat het deel voor het veraf zien zich recht voor het centrale deel van het oog bevindt; de pupil. Zodra u gaat lezen beweegt u automatisch uw ogen naar beneden waar het gedeelte zich bevindt om mee te lezen. In theorie werkt dit bij contactlenzen precies hetzelfde, met het verschil dat voor uw pupil zowel het deel voor nabij zien als het deel voor veraf zien is geplaatst.

Uw brein doet het werk!
Dat leest u goed; u kijkt tegelijkertijd door zowel uw veraf- als uw leessterkte. Ons brein is in staat om die beelden in een fractie van een seconde te verwerken en kiest die beelden uit die u nodig heeft om scherp en comfortabel te kunnen zien. Om dit goed te begrijpen moet u zich de volgende situatie eens voorstellen: u bevindt zich in een restaurant en heeft een gesprek met een persoon tegenover u. In de ruimte zijn meerdere mensen aanwezig en er is een “ruis’ van gesprekken die door de kamer zweeft. Toch bent u in staat om uw gesprekspartner goed te volgen. Dit gebeurt omdat uw brein de keuze maakt op welk deel van de “ruis” het zich concentreert. Voor het zien met multifocale contactlenzen gebruikt ons brein dezelfde unieke handeling.

Gewenning!
Voor uw gehoor heeft het brein zich al jaren kunnen trainen, met het zien kost dat even tijd. In de regel loopt u direct tevreden de winkel uit met uw contactlenzen, maar zal u de eerste paar dagen wat optische “ruis’ ervaren. Zo kan u om lampen wat kringen gaan zien en kunnen straatnaam borden ineens een lichte schaduw vertonen. Maar wees gerust, deze verdwijnen gemiddeld na een paar dagen dragen.

Ervaar en geniet!
Bij Bril & meer Optiek zijn we specialist op het gebied van contactlenzen en laten we u graag multifocale contactlens ervaren. Zo kunt u genieten van onbelemmerd en comfortabel zien op alle afstanden. Om het u nog gemakkelijker te maken hebben wij op donderdag 12/12/2019 een unieke probeerdag. Tijdens deze dag wordt u de mogelijkheid geboden kennis te maken met multifocale lenzen, aangemeten volgens de nieuwste technieken en met de nieuwste materialen. Ook zijn er tijdens deze dag technische specialisten van de leverancier aanwezig voor al uw vragen. Het enige wat u hoeft te doen is uzelf snel aanmelden voor deze spectaculaire dag; want VOL=VOL Bril & meer Optiek, tel 0297-722067, Kerklaan 11, Vinkeveen, info@brilenmeer.nl